Button tweede dankzij F-duct

Jenson Button kon zich op de eerste startrij kwalificeren. De Brit denkt dat hij een goede keuze heeft gemaakt door met de gewone wagen te rijden in plaats van met een aangepaste wagen.
Teammaat Lewis Hamilton rijdt in Monza met een speciale wagen, zoals dat wel vaker gebeurt tijdens de Italiaanse Grand Prix. Zijn McLaren heeft geen F-duct en haaienvin. Ook de achtervleugel is speciaal ontworpen om zo weinig mogelijk weerstand te veroorzaken.

“We zijn naar hier gekomen en wisten niet hoe we het circuit moeten benaderen.” vertelt Button. “De keuze ging tussen downforce of snelheid. We hebben de goede keuze gemaakt om met de F-duct te rijden en meer downforce.”

“Met meer downforce kan je later remmen en sneller door de bochten. Dat is veel comfortabeler dan met weinig vleugel. Met weinig downforce heb je meer snelheid op rechte stukken, maar dan moet je heel voorzichtig zijn in de bochten.”

“Ik heb in elk kwalificatiegedeelte vooraan gereden. In Q3 moest ik iets meer pushen en daardoor maakte ik een klein foutje. Bij de Ascari-chicane ging ik breed. Het is voor de eerste keer dit seizoen dat ik op de eerste rij sta. We hebben dit weekend goed aangepakt. Morgen moet ik goed starten en dan kan ik competitieve race rijden.”

a:1:{s:9:”file_name”;s:27:”Jenson_Button_Mclaren_2.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021