Button: “Vierde plaats was mogelijk”

Jenson Button moest door een hydraulisch probleem zijn McLaren in de pitbox parkeren en opgeven. Een erg spijtige zaak want volgens Button zat een vierde plaats erin.
image

Button startte slecht en moest daardoor van bij het begin van de race aan een inhaaljacht beginnen. Button haalde Rosberg in na een mooie inhaalpoging maar kort daarna moest de Brit opgeven door een hydraulisch probleem.

“Ik kende een verschrikkelijke eerste ronde. Ik weet niet waar ik uiteindelijk belandde, maar ik kon Vitaly Petrov niet inhalen. Uiteindelijk geraakte ik er toch voorbij en vervolgens kon ik ook twee andere wagens voorbijgaan,” zei Button in een reactie.

“Mijn snelheid vergeleken met Felipe en Sebastien, die voor mij reden, was redelijk goed. Ik beleefde heel wat plezier op dat moment en plots had ik dan dat hydraulisch probleem. Ik moest opgeven omwille van de veiligheid, je weet immers nooit wat er dan gaat gebeuren.”

Volgens Jenson Button had hij zich nog kunnen mengen in de strijd om de vierde plaats, een strijd die nu werd gevoerd tussen Vettel en Massa.

“Ik had nooit tot bij de eerste drie kunnen geraken, maar die andere twee, dat had moeten lukken. Adrian Sutil, die ik was voorbijgegaan alvorens ik Rosberg passeerde, was immers aan het naderen op Massa en Vettel. Ik had dus zeker nog een mooie race kunnen hebben.”

Button zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen en moet lijdzaam toezien hoe de rest verder uitloopt in de wk-tussenstand.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print