Campos gered: Bertrand Baguette maakt kans op f1-zitje

Het Britse blad autosport meld dat José Ramón Carabante meerderheidsaandeelhouder is geworden binnen het Campos Meta F1 team. Dat plaatst hem boven oprichter Adrian Campos.
Het geïnvesteerde geld zou de financiële problemen oplossen en zo Campos aan de start van de eerste grote prijs krijgen. Carabante was al een grote investeerder. Hij haalde Force India’s Colin Kolles en Red Bull’s Geoff Willis binnen.

Campos kreeg geen wagen van Dallara vooraleer ze acht miljoen euro hadden gestort. Dat geld is er nu, want ook Chad Hurley, de medeoprichter van You Tube is in zee gegaan met Campos. Eerst had Hurley een contract met US F1, maar daar ziet de toekomst er zeer beroerd uit. Er zijn geruchten dat José Maria Lopèz samen met de sponsorgelden mee komt.

Carabante ontkent Lopèz en wijst Karun Chandhok en Bertrand Baguette aan als kanshebbers voor het tweede zitje. Zo kan onze landgenoot nog onverwacht aan een zitje geraken, naast Bruno Senna. Waarschijnlijk kan het Spaanse team niet meer meedoen met de aankomende test in Barcelona, maar de gp van Bahrein is een realistisch doel.

Toch blijft het gonzen van de geruchten over een fusie van US F1 en Campos. Lopèz en Senna zouden dan één team vormen met een wagen van Dallara-Cosworth. Als het in werkelijkheid zo gaat verlopen komt er dus een plaats vrij op de grid, voor Stefan GP.

Door Stef Mertens
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}