Carlos Sainz blij met podiumplaats: “Het zag er naar uit dat het fout zou gaan!”

Ferrari
Ferrari

Voor Ferrari-rijder Carlos Sainz zat er tijdens de GP van Rusland uiteindelijk een podiumplaats in maar tijdens de race zag het er ondanks een schitterende start veel slechter uit.

Carlos Sainz greep op zaterdag net naast de polepositie maar van op de tweede plaats op de startgrid maakte de Spanjaard een zeer goede start en ging hij aan de leiding van de race. Zijn voorsprong op Lando Norris was echter nooit erg groot en al tijdens zijn eerste stint slaagde Norris erin om Sainz te passeren.

Sainz kreeg af te rekenen met enorme graining op de banden en daardoor leek het allemaal mis te gaan en moest hij de leiding in de race afstaan en uiteindelijk ook pitten voor een nieuw setje banden.

“Jammer genoeg kreeg ik graining en kon ik de eerste positie niet langer vasthouden en moest ik eerder dan gepland pitten,” vertelde Sainz na afloop.

“We moeten blijven analyseren en blijven bekijken wat we op het vlak van de banden, de brandstof en topsnelheid beter kunnen doen. We moeten er voor zorgen dat de volgende keer dat een Ferrari aan de leiding van een grand prix rijdt dat we dan niet zo makkelijk als vandaag ingehaald worden.”

Uiteindelijk zorgden een goede tweede stint op de hardere band en een snelle omschakeling naar intermediates toen het begon te regenen ervoor dat Sainz alsnog op het podium wist te finishen.

“We hebben onze stint op de harde band achter verkeer goed gemanaged en vervolgens konden we pushen,” aldus Sainz. “Voordat de regen kwam waren we op weg naar een comfortabele derde plaats maar de regen maakte alles veel moeilijker.”

“Met de gebruikte harde band was het duidelijk voor mij dat we moesten pitten voor intermediates en samen met het team maakten we de juiste beslissing op het juiste moment.”

“Goede beslissingen, goed management. Alleen wat meer obstakels dan verwacht nadat ik na de tweede bocht aan de leiding reed. Ik ben erg blij met het podium!”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen