Carlos Sainz dolblij met overwinning: “Misschien moeten de andere rijders ook hun appendix laten verwijderen?”

Ferrari
Ferrari

In zijn Ferrari slaagde Carlos Sainz er vandaag in om de GP van Australië te winnen. Opmerkelijk is dat Sainz dat amper twee weken na een operatie omwille van een blindedarmontsteking doet. Na de race grapte Sainz “dat de andere rijders dat misschien ook moeten doen” om te winnen.

“Fysiek was het niet de makkelijkste race maar ik had het geluk dat ik min of meer op mijn eigen reed en dat ik zelf het tempo kon bepalen, de banden managen, alles managen en het was helemaal niet de zwaarste race,” blikt Sainz terug op de GP van Australië. “Maar ik ben zeer blij en zeer trots op het team.”

“Ik ben blij dat ik samen met Charles hier een 1-2 kan behalen. Het toont dat het harde werk loont.”

“Het leven is soms al te gek. Wat er tijdens het begin van het jaar gebeurde met een podiumplaats in Bahrein, de comeback na de operatie omwille van de appendix en vervolgens de overwinning hier behalen, het was een rollercoaster. Maar ik heb er van genoten, ik ben zeer blij.”

Sainz is ervan overtuigd dat hij ook zonder de opgave van Max Verstappen de strijd om de overwinning had kunnen aangaan.

“Ik had het gevoel dat ik hem tijdens de eerste ronde kon bijhouden en vervolgens moest proberen om DRS te verkrijgen,” aldus Sainz. “DRS heeft hier een enorm sterk effect.”

“Vervolgens verloor hij de wagen in de derde bocht en daar was mijn kans om dichterbij te komen en een inhaalmanoeuvre te proberen inzetten. Van zodra hij zich achter mij bevond begon hij problemen te hebben met de remmen en zijn race zat erop.”

“Jammer want we hadden vandaag denk ik een mooie strijd voor de eerste plaats kunnen voeren. Maar ik ben blij dat ik de overwinning wist te behalen. Hij heeft er voldoende gehad. Ik ben blij om hier opnieuw te staan.”