Carlos Sainz enorm teleurgesteld: “Ik heb mijn kans op de pole gemist”

Ferrari
Ferrari

Net als verschillende andere rijders kon Carlos Sainz door de crash van Charles Leclerc zijn ultieme snelle ronde niet afwerken. Een gemiste kans op de polepositie en dat zat de Spanjaard duidelijk diep.

“Ik ben eerlijk gezegd enorm teleurgesteld,” vertelde Sainz gisteren. “Het is moeilijk om te aanvaarden, moeilijk om te verwerken. Het is niet dat je iedere dag in je leven de kans krijgt om in Monaco op de pole te staan.”

“Vandaag had ik de snelheid om het te doen maar door de omstandigheden slaagde ik er niet in. Het was een zeer frustrerende dag voor mij.”

Sainz zijn eerste run verliep niet helemaal goed en daarom wou de Spanjaard alles op alles zetten tijdens zijn ultieme tweede run in Q3.

“Tijdens mijn eerste run verloor ik in vergelijking met mijn beste run twee of drie tienden in de laatste sector, dus ik wist dat een 1:10.2 of 1:10.1 erin zat, zeker met de evolutie van het circuit,” blikt Sainz terug op zijn kwalificatie.

“Ik had erg veel verkeer, Perez in de eerste bocht, en ik verloor al een tienden. Vervolgens was ik terug tijd aan het goedmaken en ik wist dat ik een goede rondetijd in me had maar dan was er de laatste sector en bij het uitkomen van bocht 13 zag ik de gele vlaggen en moest ik mijn rondje afbreken.”

“Ik beschikte over de snelheid om op de pole te staan en dan komt een vierde plaats niet eens in de buurt.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021