Carlos Sainz: “Ik ging in de fout maar Ferrari moet ook foutloos zijn”

Ferrari
Ferrari

Voor Carlos Sainz is de GP van Australië een raceweekend dat hij snel zal willen vergeten. Na pech tijdens de kwalificatie moest Sainz tijdens de race al vlug opgeven door een spin in de grindbak.

“We hadden met de knoppen op het stuur in de wagen gelijkaardige problemen als op zaterdag,” vertelde een gefrustreerde Carlos Sainz nadat zijn race vroegtijdig tot een einde kwam. “Sommige knoppen werkten niet.”

“We moesten een minuut voor de start het stuur vervangen, wat betekende dat het tweede stuur voor de start niet goed ingesteld was.”

“Ik had daardoor een verkeerde mapping voor de start, waardoor ik bij beide starts een anti-stall had.”

Sainz verloor daardoor bij de start van de race heel wat plaatsen, plaatsen die hij tijdens de tweede en derde ronde al probeerde goed te maken en daarbij ging het mis.

“Ik had een achterstand en probeerde plaatsen goed te maken tijdens de eerste drie ronden. Ik maakte overduidelijk een fout toen de banden waarschijnlijk nog niet goed genoeg waren om in te halen,” aldus Sainz.

“Ik schatte het gripniveau verkeerd in en maakte een fout waardoor ik moest opgeven.”

“Het was duidelijk niet perfect, ik was dit weekend niet perfect. We waren ook als team overduidelijk niet perfect, we moeten proberen analyseren wat we fout deden en er voor zorgen dat we de volgende keer sterker zijn.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer