Carlos Sainz: “Ik moest eens goed lachen toen Mercedes probeerde om mijn truc tegen mij te gebruiken”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de GP van Japan moest Carlos Sainz naar eigen zeggen eens goed lachen in zijn wagen toen hij de strategie van Mercedes doorhad om te proberen hem achter zich te houden.

Lewis Hamilton werd tijdens de slotfase van de race voorbij gelaten door George Russell waarna Russell aan het team vroeg dat Hamilton hem DRS zou bezorgen zodat hij voor Carlos Sainz zou kunnen blijven. Carlos Sainz liet over de boordradio horen dat hij het ‘strategisch spelletje’ van Mercedes door had en lachte eens. Bovendien slaagde Sainz er desondanks snel in om Russell te passeren.

“Ik was aan het lachen in de wagen want ik kon zien dat Lewis in de 130R aan het inhouden was om George DRS te geven,” vertelde Sainz na afloop. “Ik dacht: ‘Ik moet ervoor zorgen dat ik George in de chicane aanval’. Mocht ik dat niet doen dan zou het onmogelijk worden om hen in te halen.”

“Ik ging erg diep in de chicane, slaagde erin om onderdoor te steken en vervolgens gebruikte ik DRS, de slipstream en alles wat ik had om hem te passeren.”

“Het was erg leuk. Mijn eigen truc kostte me bija zelf een positie!”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023