Carlos Sainz: “Ik wil het Max Verstappen in 2023 erg moeilijk maken”

Ferrari
Ferrari

Ferrari en Carlos Sainz konden dit jaar geen vuist maken tegenover Red Bull en Max Verstappen. Het is iets waarin de Spanjaard verandering wil brengen, zeker volgend seizoen.

In vergelijking met teamgenoot Charles Leclerc kende Sainz een ietwat moeilijker en wisselvallig seizoen. Sainz zijn performance stond in schril contrast met vorig jaar, toen hij tijdens zijn eerste seizoen bij Ferrari de evenknie van Leclerc was.

Dat was dit jaar zeker niet het geval en dat heeft volgens Sainz te maken met de nieuwe generatie wagens. Sainz zijn gevoel zat van bij het begin van het seizoen niet goed en het duurde tot aan de zomerpauze alvorens hij eindelijk orde op zaken had.

“Ik had me graag aan het begin van het seizoen wat comfortabeler in de wagen gevoeld, om het Max wat ingewikkelder te maken en samen met Charles hem het moeilijker gemaakt,” aldus Sainz.

“Het is mijn doel om volgend jaar aan te vatten op mijn huidig niveau, wat redelijk behoorlijk is en het Max moeilijker te maken.”

“We krijgen volgend jaar een nieuwe kans en ik vertrouw het team dat ze net als dit jaar opnieuw een geweldige wagen zullen bouwen en dat ze zullen leren uit de fouten die dit jaar gemaakt werden.”

“Ik ben klaar om te vechten, ik kijk er naar uit om ook met Mercedes te vechten aangezien het er naar uitziet dat ze mee vooraan gaan meedoen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print