Carlos Sainz: “Ik zal nooit uit de schaduw van mijn vader treden”

Carlos Sainz Jr. (Twitter)
Carlos Sainz Jr. (Twitter)

Kersvers Ferrari-rijder Carlos Sainz Jr hoopt om op de één of andere manier zijn stempel te drukken op de F1 maar hij betwijfelt of hij ooit dezelfde legendarische status zal hebben zoals zijn vader.

Carlos Sainz is een onvervalste autosportlegende en een held in Spanje met twee wereldtitels in de rallysport en vier eindoverwinningen in de Dakar-rally. De appel is ook niet ver van de boom gevallen want zoonlief Carlos Jr heeft het in de Formule 1 ondertussen tot Ferrari-rijder geschopt. 

De Scuderia mag dan wel een rampjaar achter de rug hebben maar het blijft een onbetwist topteam en Sainz mag rustig stellen dat zijn overstap naar Maranello een stap vooruit is in zijn carrière. Maar hoewel hij nu rijder is van de legendarische Italiaanse renstal denkt hij niet dat hij ooit een heldenstatus zoals zijn vader zal hebben.

“Nee, nee, nog niet,” aldus Sainz Jr tegenover ‘Motorsport-total.’ “Ik denk dat ik nooit uit zijn schaduw zal treden, hij heeft ook een heel andere carrière dan ikzelf. Ik ben er nog niet, maar dat is natuurlijk wel mijn doel. Ik heb nog een hele weg af te leggen.”

Buiten het feit dat zijn vader een mooi palmares heeft samengereden in de rallywereld benadrukt de Ferrari-rijder dat zijn vader ook een grote impact gehad heeft op de sport.

“Hij was destijds een pionier, een bijzondere rijder en bracht veel veranderingen teweeg in het wereldkampioenschap rally,” voegde Sainz toe.

“Ook al maak ik nu deel uit van Ferrari en heb ik een van mijn grootste dromen, zo niet de grootste, bereikt, hij heeft die twee wereldkampioenschappen, vier Dakar-overwinningen en die complete carrière.”

“Dat zal moeilijk voor mij zijn om hem in te halen. Hem verslaan is onmogelijk, denk ik.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023