Carlos Sainz: “Je lichaam krijgt een wake-up call”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-rijder Carlos Sainz is erg blij dat hij deze week al op het circuit van Fiorano kan testen in een F1-bolide, ook al is het een exemplaar uit 2018.

Volgens de Spanjaard is het erg belangrijk voor je lichaam en geest dat je ter voorbereiding van het seizoen in een racebolide kan rijden. Het bereidt je voor op wat komen gaat. Geen enkele F1-simulator komt volgens Sainz op dat vlak dan ook maar in de buurt van het rijden in een echte F1-bolide.

Vooral gezien de ingrijpende reglementswijzigingen is het ook belangrijk dat een rijder zich zo goed mogelijk kan voorbereiden en de test met de Ferrari SF71H op het circuit van Fiorano deze week is volgens Sainz dan ook een handig hulpmiddel om dat doel te bereiken.

“Momenteel testen we in de simulator, net als de rest van de rijders, of we trainen erg hard in de fitness, ” aldus Sainz tegenover ‘Soymotor.com’. “Maar op het vlak van je lichaam komt er niets in de buurt van het rijden in een wagen.”

“Dat is waarom het altijd erg zinvol is om als rijder voor aanvang van het seizoen te kunnen rijden, in eender welke wagen. Het geeft je lichaam een wak-up call en herinnert je eraan hoe het is om een F1-piloot te zijn.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022