Carlos Sainz maakt zich zorgen over zijn overstap naar Ferrari

McLaren F1-piloot Carlos Sainz maakt zich zorgen over zijn overstap naar Ferrari. De Spanjaard vreest na zijn overstap ter voorbereiding van het nieuwe seizoen te weinig te kunnen testen.


“Anderhalve dag om je voor te bereiden op een nieuw seizoen zonder dat je de wagen al eerder kent, het is bijna onmogelijk om je op de eerste race voor te bereiden,” vertelde Sainz afgelopen weekend in Turkije.

“Het zal mijn eerste helft van het seizoen bij Ferrari erg moeilijk maken. Dat zal ook voor Fernando, Ricicardo en andere rijders zo zijn die van team veranderen.”

“Ik begrijp niet waarom het slechts drie dagen zijn, anderhalve dag per rijder. Ik ben er geen voorstander van, zeker gezien er tijdens het seizoen geen tests zijn.”

In tegenstalling tot Fernando Alonso bij Renault zal Carlos Sainz niet nog dit jaar de kans krijgen om te testen bij Ferrari.

“Het is geen geheim dat ik geïnteresseerd zou zijn om al bij Ferrari te testen,” aldus Sainz. “Het hangt van de teams af, wat ze overeenkomen en of de FIA haar akkoord geeft.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print