Carlos Sainz na veroveren pole: “George Russell zal tijdens de race een bedreiging vormen”

Ferrari
Ferrari

Uiteraard was Carlos Sainz blij dat hij met Ferrari de polepositie wist te veroveren. Tegelijkertijd weet hij dat een eventuele overwinning het uiteindelijke doel is en op dat vlak vormt George Russell een bedreiging.

Met een extra setje medium banden achter de hand vormt George Russell inderdaad een bedreiging voor Carlos Sainz want de medium band is theoretisch de betere band voor de race.

“Het is een vraagteken want je kan hier op vrijdag niet veel leren en Mercedes is tijdens de race meestal sneller dan ons,” aldus Sainz. “Ze hebben een beetje een alternatieve strategie op het vlak van de banden en dat zullen we in de gaten moeten houden. Ik focus me echter op mijn eigen race, ga proberen een goede eerste stint te rijden en op de harde bandencompound kunnen we nog steeds proberen om te winnen.”

“Het is het verhaal van het jaar dat we op sommige circuits een goede wagen hebben en onder bepaalde omstandigheden met één snelle ronde en korte apexes en snelle wissels van richting zijn we zeer goed.”

“We weten dat ons zwakke punt de racesnelheid is, we betalen dan steeds de prijs, maar het team heeft het de voorbije weekends erg goed gedaan op het vlak van het begrijpen van het pakket en de wagen. We boeken zeker en vast vooruitgang.”