Carlos Sainz onthult: “Lewis Hamilton is op de deur van Ferrari komen kloppen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Carlos Sainz komt met verrassend nieuws naar buiten door te stellen dat het initiatief van de kant van Lewis Hamilton kwam om over te stappen naar de Scuderia.

Voor Mercedes en vooral voor teambaas Toto Wolff kwam de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari als een donderslag bij heldere hemel. Aan de kant van Ferrari was het vooral Carlos Sainz die voor een verrassing kwam te staan, hij laat wel weten dat de Scuderia altijd open geweest is over de zaak en hem een paar weken gaf om het nieuws te laten bezinken.

Sainz komt wel naar buiten met verrassend nieuws door te vertellen dat het Lewis Hamilton was die bij Ferrari kwam aankloppen en niet omgekeerd.

“Ik denk dat het duidelijk is dat wanneer een zevenvoudig wereldkampioen aanklopt bij een team als Ferrari, er interesse zal zijn en het mogelijk is dat het contract uiteindelijk zal worden bevestigd,” zei hij bij de lancering van de SF-24.

Sainz moet dus plaatsmaken voor Hamilton in 2025, maar ziet dat niet als een persoonlijke nederlaag.

“Uiteindelijk word ik bij Ferrari vervangen door een zevenvoudig wereldkampioen. Ik zie dat niet als een tragedie. Ik ben blij, vooral met de drie jaar die ik bij Ferrari heb doorgebracht. Ik denk dat het drie positieve jaren zijn geweest,” vervolgt hij.

“Er ligt nog een vierde en laatste, en daarom misschien wel het belangrijkste jaar in het verschiet, waarin ik goede resultaten wil blijven behalen met een zuiver geweten en een helder hoofd”, voegt Sainz toe. Hij ziet 2024 dan ook vooral als een grote kans. “Om een goed jaar te hebben met Ferrari, races te winnen en hopelijk de potentie te hebben om te strijden voor het wereldkampioenschap.”