Carlos Sainz over zijn start op slicks: “Het team dacht dat ik compleet gek was”

Carlos Sainz startte als enige rijder op slicks tijdens de GP van China. Het team dacht dat hij compleet gek was maar Sainz hield voet bij stuk en finishte uiteindelijk in de punten.

Carlos Sainz was de enige rijder die met droogweerbanden op de startgrid van de GP van China stond. Enkel Jolyon Palmer probeerde die beslissing na te bootsen door na de formatieronde de pits in te duiken om meteen een pitstop uit te voeren en om te schakelen naar slicks.

Sainz geeft toe dat het een opmerkelijke keuze was om op slicks aan de race te beginnen. Volgens Sainz verklaarde het team hem zot toen hij meedeelde dat hij op slicks aan de race wou beginnen.

“Toen ik zag dat iedereen op intermediates stond dacht ik dat ik de verkeerde beslissing had genomen om op slicks te starten. Je moet echter vertrouwen in jezelf hebben,” blikt Sainz terug op de beginfase van de race. “Je had naar de gezichten van mijn engineers, Franz Tost en Helmut Marko moeten kijken toen ik zei dat ik op de supersoft wou vertrekken.”

Carlos Sainz hield echter voet bij stuk en startte op de supersofts.

“Ik vertelde hen dat ik er echt van overtuigd was, dat ik dacht dat het zou lonen, dat we die kaart moesten trekken. Ze keken naar mij alsof ik compleet gek was, maar het heeft wel gewerkt.”

“Eigenlijk is het best grappig nu. Op het moment zelf was ik echter niet zeker, maar ik had vertrouwen in mezelf,” aldus Sainz. “De eerste bochten waren bijzonder moeilijk maar vervolgens was de baan droog en vervoegde ik snel de rest van het rijdersveld. Toen iedereen de pits opzocht wist ik dat ik de juiste beslissing had genomen. Ik was zo blij.”

Sainz eindigde de race uiteindelijk als zevende, waarmee hij zes belangrijke punten voor Toro Rosso behaalde.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022