Carlos Slim koopt Honda F1 team

Volgens de Italiaanse krant La Stampa heeft Carlos Slim het Honda F1 team gekocht. Voorlopig is er nog geen officiële aankondiging maar die zou eerstdaags volgen, nadat nog enkele details zijn uitgewerkt.

Carlos Slim was sowieso één van de favorieten om het team te kopen en blijkbaar heeft de Mexicaan dus definitief de knoop doorgehakt. Jenson Button zou deel blijven uitmaken van het rijdersduo, terwijl Rubens Barrichello aan de kant wordt geschoven ten gunste van Bruno Senna.

Daarmee zouden ook de eerdere speculaties rondom Bruno Senna uitkomen. Senna werd immers getipt als mogelijke rijder indien Carlos Slim het Honda F1 team zou kopen. Bruno Senna was het afgelopen seizoen actief in de GP2, waar hij gesponsord werd door Embratel, een dochteronderneming van Telmex. En laat nu net Carlos Slim de topman van Telmex zijn.

Door de overname lijkt het Honda F1 team gered en mogen de zevenhonderd teamleden zich alsnog opmaken voor prettige feestdagen. Carlos Slim zou het Honda F1 team naar verluidt gekocht hebben voor één symbolische euro. De Mexicaan zou het team beheren met een jaarbudget van ongeveer 300 miljoen euro.