Caterham bevestigt Will Stevens naast Kobayashi

De 23-jarige Brit Will Stevens zal zondag zijn debuut in de Formule 1 maken aan het stuur bij Caterham.

Stevens maakte deel uit van de Caterham Racing Academy maar verhuisde vorige maand naar concurrent Marussia. Voor de laatste race van het seizoen keert hij nu terug naar zijn oude team. De Brit testte verschillende keren voor Caterham dit jaar en rijdt daarnaast in de World Series by Renault, waar hij tweemaal won.

Donderdagochtend kreeg hij dus zonder problemen zijn superlicentie en mag hij dus starten aan het raceweekend in Abu Dhabi.

“Ik ben enorm blij met deze kans en ik ben iedereen bij Caterham er heel dankbaar voor”, reageerde Stevens. “Ik voel dat ik klaar ben om in de Formule 1 te rijden en kijk er naar uit om opnieuw met het team samen te werken.”

De jonge Brit kijkt zelfs al verder dan enkel deze laatste race van het seizoen: “Hopelijk leidt deze race tot een gezamenlijk project in 2015.”

“We kennen Will erg goed door zijn deelname aan de Caterham Racing Academy en verder heeft hij bijna 10 000 km gereden in onze simulator”, legde Caterham hoofdingenieur Gianluca Pisanello de keuze voor Stevens uit. “Daardoor kent hij de bolide goed en ook het team dat dit weekend in Abu Dhabi aanwezig zal zijn. Bovendien waren we dit jaar onder de indruk van zijn tijden tijdens de test op Silverstone. Dit alles maakte hem voor ons de beste kandidaat en we zijn heel blij om met hem terug te keren naar de F1.”

Geschreven door Catya Leroux
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}