Caterham mag volgend seizoen met F1-bolide uit 2014 rijden

Het Caterham F1 team krijgt toestemming om in 2015 eventueel met de wagen van dit seizoen te rijden.

Eerst en vooral is het niet zeker dat Caterham volgend seizoen aan de start zal verschijnen. Indien de curator echter een overnemer voor de renstal weet te vinden dan zal Caterham met de huidige wagen mogen racen, dat heeft de Formule 1-comissie laten weten. De beslissing van de Formule 1-commissie moet deze week nog wel bekrachtigd worden door de World Motor Sport Council maar dat is slechts een formaliteit.

Dat de renstal met de wagen van 2014 mag racen is belangrijk om te weten. Het kan eventueel geïnteresseerde partijen over de streep trekken om de renstal effectief over te nemen. De ontwikkeling van een compleet nieuwe wagen vraagt tijd en aan het seizoen 2015 gaat nog maar weinig voorbereidingstijd vooraf, zeker wanneer men de winterpauze in rekening neemt.

Finbarr O’Connell, de curator van het Caterham F1 team, had in Abu Dhabi nog laten weten dat er normaal gesproken binnen de drie weken een overnemer moest gevonden worden, aangezien een nieuwe wagen klaarhebben tegen de start van het F1-seizoen 2015 anders onmogelijk zou zijn. Doordat Caterham nu toestemming krijgt om met de wagen van 2014 te racen wordt er bijkomende tijd gecreëerd om een overnemer te vinden.

“Voor Kerstmis een overnemer vinden zou nog steeds het meest ideale zijn”, zei Finbarr O’Connell tegen Press Association. “Het is nu echter geen absolute must meer. Hoe eerder we echter een overnemer vinden des te beter.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print