Chandhok vervangt Trulli in Duitsland

Opnieuw een verrassende wending in de wereld van Formule 1. Karun Chandhok, de derde rijder bij Team Lotus, vervangt komend weekend Jarno Trulli, en zal samen met Heikki Kovalainen de kleuren van Lotus verdedigen tijdens de Grote Prijs van Duitsland op de Nürburgring.
Chandhok maakte vorig jaar zijn debuut bij HRT, waar hij tot en met de Britse GP actief was. Daarna kwam hij enkel tijdens de vrijdagtrainingen in Australië, Turkije, Valencia en Silverstone in actie.

Om nog onverklaarbare reden kruipt Chandhok nu in de auto van Jarno Trulli en dit voor het volledige weekend. Trulli klaagt al een tijd over zijn wagen en lijkt niet veel zin meer te hebben in de Formule 1. Echter lijkt de keuze van Lotus vooral te zijn genomen door het feit dat het team andere talenten de mogelijkheid wil geven om races te rijden.

Trulli zegt tevreden te zijn over het feit dat het team zich aan zijn woord houdt, als het gaat over kansen geven aan piloten uit landen waar het moeilijk is om door te breken, zoals in het India van Chandhok. Voor Chandhok zelf is het dan weer een mooie kans om zich te bewijzen.

“Eerst en vooral wil ik Tony Fernandes en Team Lotus bedanken voor de kansen die ze me geven”, zegt de Indiër. “Ik kijk al lang uit naar deze kans en ik zal mijn best doen om het vertrouwen van het team terug te betalen door het team te helpen bij het maken van progressie.”

door: Michaël Oosterlinck
a:1:{s:9:”file_name”;s:28:”5947515214_9e4e95ce69_b.jpeg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print