Chaos tijdens F1-race in Baku vermeden: “Wij hebben respect voor elkaar”

Tijdens de GP2-races in Baku zagen we heel wat chaos, crashes en safety car-fases, niets daarvan in de Formule 1. Dat er zo’n groot verschil was tussen de F1-race en de GP2-races valt volgens Jenson Button toe te schrijven aan het respect dat F1-piloten voor elkaar hebben.

Na verschillende problematische herstarts achter de safety car kreeg Nobuharu Matsushita, de voormalige teamgenoot van Stoffel Vandoorne in de GP2, zelfs een raceban voor de volgende race. De GP2-races draaiden uit in chaos, iets dat uiteindelijk in de Formule 1 niet gebeurde.

Volgens Jenson Button hebben F1-piloten veel meer respect voor elkaar dan dat rijders in de lagere raceklassen hebben.

“We zagen incidenten tijdens de races die een mogelijke opstapklasse voor de Formule 1 zijn. Dat is echter ook de reden waarom ze opstapklassen genoemd worden,” aldus Button. “Om in de F1 te geraken moet je in andere raceklassen zeer goed zijn en uit de problemen blijven.”

“Die andere raceklassen dienen allemaal om indruk te maken om zo de overstap naar de Formule 1 te kunnen maken. Het valt dan ook te begrijpen dat er meer incidenten in plaatsvinden, daar waar er in de Formule 1 meer respect en begrip is. Het was echter leuk om in Baku re racen. Ik heb er van genoten.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}