Charles Leclerc: “Dit voelt als een overwinning, één van mijn beste prestaties ooit”

Charles Leclerc finishte tijdens de GP van Oostenrijk als tweede op het podium en dat was toch wel een onverhoopte podiumplaats. Voor Leclerc voelde het dan ook aan als een overwinning.


En dat is te begrijpen want voor Ferrari en Leclerc was het op zaterdag een erg teleurstellende kwalificatie. Leclerc geraakte immers niet verder dan de zevende plaats op de grid.

Ook tijdens de race was Ferrari helemaal niet zo competitief als vorig seizoen. Leclerc en Vettel konden immers niet echt strijden met Mercedes en Red Bull maar moesten strijden met McLaren en Racing Point.

Leclerc wist echter optimaal te profiteren van de verschillende incidenten en safety car-fases om uiteindelijk aan het einde van de race toe te slaan en zich op te werken naar de derde plaats. Door de tijdstraf voor Hamilton veranderde die derde plaats ook nog eens in een onverhoopte tweede plaats achter Bottas.

“Ik ben enorm blij, dit voelt vandaag echt als een overwinning,” aldus Leclerc tegenover Jenson Button van ‘Sky F1’. “Dit is een aangename verrassing.”

“Ik denk dat we het vandaag perfect gedaan hebben en dat zien we beloond met een tweede plaats.”

Leclerc geeft echter ook eerlijk toe dat Ferrari en hijzelf vandaag op een mooie portie geluk konden rekenen.

“We hadden een beetje geluk, zoals met Lewis zijn tijdstraf. Er waren hier en daar wat crashes en het was ons doel om iedere opportuniteit te proberen benutten, ook al beschikten we vandaag niet over de snelheid om te finishen waar we vandaag finishten.”

“De tweede plaats, daar ben ik extreem blij mee. Er wacht ons nog veel werk. We zijn nog ver verwijderd van waar we ons willen bevinden maar alles is mogelijk.”

“We moeten mentaal sterk blijven, als één team werken en ik ben zeker dat we er dan wel zullen geraken. Het zal tijd vragen.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}