Charles Leclerc dolblij: “Ik had niet verwacht om hier voor de pole te kunnen strijden”

Ferrari
Ferrari

Op het circuit van Monza slaagde Charles Leclerc erin om de polepositie voor de GP van Italië te veroveren. Voor Leclerc zelf kwam het veroveren van de pole naar eigen zeggen als een verrassing.

Dolle vreugde dan ook bij Charles Leclerc, dolle vreugde in de garage van Ferrari, en uiteraard ook dolle vreugde bij de Tifosi in de tribunes. Voor Leclerc was het een opluchting na de erg moeilijke raceweekends de voorbije weken.

“Ik had niet verwacht om hier voor de pole te kunnen strijden, het is dan ook een geweldige verrassing dat ik hier tijdens onze thuisrace de pole kan veroveren,” aldus Leclerc.

“Het is een zeer mooie verrassing vandaag, zeker na wat we in Spa meemaakten. We ondervonden echt problemen in Spa, hier vonden we snelheid. Het toont dat we de juiste richting uitgaan.”

Van op de pole verwacht Leclerc te kunnen strijden voor de overwinning, zeker gezien het feit dat verschillende van zijn tegenstanders een gridstraf hebben ontvangen.

“Onze racesnelheid is sterk, het gevoel is zeer goed,” aldus Leclerc. “Wat er ook tijdens de eerste ronde gebeurt, ik denk dat we sowieso over de snelheid beschikken om de race te winnen. Ik denk dat we een goede zondag zullen hebben.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen