Charles Leclerc door dolle heen: “Dit gaat boven alles wat ik me ooit heb ingebeeld!”

Charles Leclerc heeft Ferrari en de Tifosi naar een delirium gebracht. De Monegask slaagde erin een ijzersterke race te bekronen met zijn tweede overwinning op rij, de eerste Ferrari-overwinning in Monza sinds het jaar 2010.


“Er zijn geen woorden die dit kunnen beschrijven, echt niet,” zei Leclerc na afloop van de race tegenover ‘Sky Sports F1″.

“Ik had me dit nooit durven inbeelden, nooit gedroomd van iets zoals dit. Dit gaat boven alles wat ik me ooit in mijn carrière heb ingebeeld, zo’n ongelooflijk podium!” zei een emotionele en dolblije Charles Leclerc na het winnen van de Italiaanse GP.

“Indien je één grand prix met Ferrari moet winnen dan moet het uiteraard de GP van Italië zijn.”

De Tifosi gaven Leclerc een ongelooflijk onthaal terwijl hij op het podium verscheen. De Italianen werden gek en beschouwen Charles Leclerc na zo’n magistrale race nu al als een halve legende.

“Vanaf het begin van de week was het knettergek,” blikte Leclerc terug op de voorbije week en het raceweekend in Monza.

“Ik kwam naar hier terwijl ik mijn eerste overwinning net had behaald. Om dan meteen een tweede keer te winnen en dat tijdens de thuisrace van Ferrari en voor zoveel fans die me erg warm verwelkomden maakt het des te ongelooflijker.”

Leclerc vertrok dan wel van op de pole, de Monegask stond heel de race onder extreme druk van beide Mercedes-rijders.

“Het was extreem moeilijk,” aldus Leclerc. “Ze waren enorm snel, ze waren vandaag sneller dan ons denk ik.”

“Bovendien hadden ze twee wagens om te strijden waardoor Valtteri langer doorging en Lewis op ongeveer hetzelfde moment als mij een pitstop maakte.”

“Het was zeer moeilijk maar we slaagden erin om te zegevieren. Ik ben enorm blij dat ik deze thuisoverwinning kan vieren!”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022