Charles Leclerc: “Er zal tijdens de kwalificatie een ‘speciaal rondje’ nodig zijn om Red Bull te verslaan”

Ferrari
Ferrari

Als thuisrijder zijn komend weekend alle schijnwerpers op hem gericht maar Charles Leclerc beseft dat Red Bull de grote favoriet blijft, zeker gezien de dominante wagen waarover Verstappen en Perez beschikken. De specifieke karakteristieken van het circuit in Monaco zullen de concurrenten van Red Bull echter enigszins helpen.

In Miami crashte Leclerc tot zijn eigenste frustratie twee keer tijdens het raceweekend, ook de rest van het seizoen verliep voor Leclerc met vallen en opstaan. Tijdens de race in Emilia-Romagna, een thuisrace voor Ferrari, wou hij orde op zaken stellen. Overvloedige regen stak daar een stokje voor waardoor Leclerc tijdens zijn thuisrace met heel wat druk op zijn schouders zal moeten zien te presteren.

Tijdens het raceweekend in Monaco kan Leclerc altijd wel iets extra tijdens de kwalificatie maar tijdens de race zat het de Monegask vaak niet mee. Zo leek Leclerc al eens op weg naar de overwinning in Monaco maar vergooide Ferrari die mogelijke overwinning door een strategische fout te maken.

Dit weekend zal Leclerc het, net als de andere rijders, vooral van een erg goede kwalificatie moeten hebben. Opnieuw zal hij alles op alles zetten maar Leclerc beseft dat hij een ‘speciaal rondje’ zal nodig hebben om tijdens de kwalificatie Red Bull te verslaan. Tegelijkertijd verwacht Leclerc ook stevige concurrentie van enkele andere teams.

“Ik denk eerlijk gezegd dat Red Bull nog steeds het te kloppen team zal zijn,” vertelde Leclerc in Monaco. “Met een speciaal rondje kunnen we hen misschien tijdens de kwalificatie verslaan.”

Mochten Charles Leclerc en Ferrari erin slagen om Red Bull te verslaan in de strijd om de polepositie, dan nog verwacht Leclerc dat het moeilijk zal worden om de race te winnen.

“Tijdens de race zijn ze ongelooflijk snel,” aldus Leclerc. “Maar opnieuw, op een circuit zoals dit is het zeer moeilijk om in te halen. Niet alleen is Red Bull snel, ook Aston Martin zal meedoen voor de overwinning en Mercedes kwam hier aan met een wagen die er helemaal anders uitziet, ik ben benieuwd hoe ze zullen presteren.”

“We zullen moeten afwachten en zien wat er mogelijk is.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print