Charles Leclerc: “Ferrari kan met vijf overwinningen kampioen worden”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-rijder Charles Leclerc legt de lat overduidelijk hoog komend F1-seizoen. Volgens Leclerc kan Ferrari bij het behalen van vijf overwinningen alsook het neerzetten van consistente prestatie meestrijden voor de wereldtitel.

Bij Ferrari willen ze overduidelijk profiteren van de ingrijpende reglementswijzigingen om een serieuze stap vooruit te zetten. De kloof met Mercedes en Red Bull was het voorbije seizoen nog groot maar dat kan er dit jaar plots helemaal anders uitzien.

Feit is dat Ferrari een productieve driedaagse F1-test in Barcelona heeft gekend en ook de nieuwe F1-bolide zit boordevol innovaties. Leclerc heeft alvast grote ambities.

“Onze ambities voor het kampioenschap zijn duidelijk”, vertelde Leclerc tegenover ‘Canal Sports Club’. “De voorbije twee jaren waren erg gecompliceerd voor het team Bij Ferrari zijn er altijd erg hoge verwachtingen. Iedereen verwacht altijd dat Ferrari voor de wereldtitel zal strijden.”

“De voorbije twee jaar waren moeilijk maar ik denk dat we goed gereageerd hebben. We zijn goed voorbereid voor de uitdagingen van dit jaar.”

Leclerc wordt vervolgens gevraagd hoeveel overwinningen hij dit jaar wil behalen: “23!’ grapt Leclerc, om vervolgens een duidelijke ambitie voorop te stellen.

“Nee, eerlijk, vijf overwinningen zou geweldig zijn. Als we consistent weten te presteren dan kunnen we wereldkampioen worden met vijf overwinningen!”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print