Charles Leclerc geeft verklaring voor teamorders bij Ferrari

Vlak na de start van de GP van Rusland kregen we bij Ferrari over de boordradio te horen dat Vettel en Leclerc opnieuw van positie moesten wisselen. Leclerc gaf na afloop van de race uitleg over de teamorders bij Ferrari.


“Hij kende zeker en vast een erg goede start maar zoals er over de boordradio werd gezegd, en ik weet niet of dat werd uitgezonden, waren onze starts even goed,” zei Leclerc na afloop. “Vervolgens bleef ik aan de linkerkant om hem een slipstream te geven.”

Leclerc kreeg vervolgens van het team te horen dat de startperformance van Vettel en hemzelf identiek was en dat ze wat later in de race van positie zouden wisselen.

Vettel kreeg inderdaad te horen dat hij Leclerc moest laten passeren maar Vettel weigerde om Leclerc onmiddellijk te laten passeren. Doordat Ferrari Leclerc voor Vettel binnenhaalde voor een pitstop werden de posities alsnog gewisseld.

“Het maakt niet al te veel uit, uiteindelijk denk ik dat iedereen alles respecteerde,” zei Leclerc.

“We zullen het morgen bespreken. Ik denk dat alles wel gerespecteerd werd want ik gaf een slipstream en vervolgens moesten we opnieuw van positie wisselen, wat ook bij de pitstop gebeurde.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022