Charles Leclerc: “Harde zelfkritiek is de beste manier om uit je fouten te leren”

Wanneer iets fout loopt of hij eens minder goed presteert steekt Charles Leclerc het raar of zelden op anderen maar kijkt hij vaak eerst en vooral naar zichzelf.


Het is opvallend hoe Charles Leclerc op zijn jonge leeftijd meestal de schuld bij zichzelf zoekt wanneer er tijdens een raceweekend een slechte prestatie wordt neergezet. Leclerc staat er ondertussen voor gekend en wanneer hem wordt gevraagd waarom hij dat doet antwoordt hij gevat.

“Het is eerlijk gezegd de manier waarop ik werk,” antwoordt Leclerc wanneer Crash.net’ hem vraagt naar zijn veelvuldige zelfkritiek.

“Het is de beste manier om vooruitgang te boeken, geen excuses proberen zoeken wanneer je in de fout gaat.”

“Je kan best gewoon proberen analyseren waar het mis ging en eerlijk zijn met jezelf. Dat is wat ik iedere keer probeer te doen.”

“Ik ben zeker en vast niet te beschaamd om te zeggen wanneer ik een fout heb begaan en Duitsland was er daar één van. Je moet geen excuses voor jezelf proberen vinden.”

Volgens Leclerc proberen heel wat rijders, ondanks de uitgebreide data die vandaag de dag voor handen is in de F1, nog steeds om hun eigen fouten te verdoezelen en excuses te zoeken.

“Sommigen proberen nog steeds excuses te vinden, of komen met excuses voor hun eigen fouten,” aldus Leclerc. “Zo ben ik niet.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022