Charles Leclerc heeft al eerste keer in ‘nieuwe wagen’ van 2022 gereden

Ferrari
Ferrari

In de simulator van Ferrari heeft Charles Leclerc al de eerste rondjes met de ‘nieuwe wagen’ van 2022 gereden. Uiteraard was dat niet hetzelfde als met een echte wagen maar het gaf wel al een idee over hoe verschillend de wagens in 2022 zullen zijn in vergelijking met de huidige bolides.

“Het voelt erg anders aan,” vertelde Leclerc. “Vervolgens is het voor iedereen de vraag of we goed ontwikkelen of niet.”

“Zoals ik reeds zei, het is een erg verschillend project. Het is nog zeer, zeer vroeg, dus niemand weet waar men zich in verhouding tot de anderen bevind, maar we werken eraan.”

Niet alleen Charles Leclerc maar ook teamgenoot Carlos Sainz bezorgt Ferrari uiteraard de nodige input met betrekking tot de ontwikkeling van de wagen voor volgend jaar.

“Het is moeilijk want nu draait het alleen nog maar rond cijfers en voorspellingen maar we kunnen zeker en vast onze feedback geven, zeker in de simulator,” aldus Leclerc.

“We hebben het geluk dat we bij Ferrari een zeer goede simulator hebben en we heel veel verschillende dingen in de simulator kunnen uitproberen. De input van de rijders is dan zeer, zeer belangrijk.”

“Maar het blijft nog erg vroeg om er iets over te kunnen zeggen.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed