Charles Leclerc: “Ik ben waarschijnlijk als Ferrari-fan geboren, ik zocht steeds naar de rode wagen”

Ferrari
Ferrari

Voor Charles Leclerc was het altijd een droom om ooit voor Ferrari te rijden. Leclerc beseft naar eigen zeggen nog steeds niet goed dat hij daadwerkelijk voor Ferrari rijdt. Daarnaast laat Leclerc ook weten dat hij nooit in een koele rijder zal veranderen die puur op basis van het rationele beslissingen neemt.

“Het was een onbereikbare droom dus wanneer ik mezelf in het rood van Ferrari zie ben ik enorm trots,” aldus Leclerc tegenover het Italiaanse ‘La Repubblica’. “Het blijft een ongelooflijk gevoel.”

“Ik was erg jong toen ik de kans kreeg om bij een vriend van op het balkon naar de GP van Monaco te kijken. Ik was constant op zoek naar de rode wagen. Ik kan je zelfs niet goed zeggen waarom. Ik ben waarschijnlijk zonder dat ik het weet als Ferrari-fan geboren.”

Ferrari staat gekend voor passie en emotie, eigenschappen die Leclerc ook bij zichzelf terugvindt.

“Toen ik een zeer jonge rijder was dan was het bij mij 95 procent emotie en 5 procent rationaliteit. Ik heb dan ook erg veel aan mezelf gewerkt, zelf op mentaal vlak, om die verhoudingen te wijzigen.”

“Ik hou van deze sport met enorm veel passie en toewijding. Ik zal nooit een koele en rationele rijder zijn, maar er zijn zaken waarover je moet nadenken wanneer je op de baan rijdt.”

“Dat is waarom ik vandaag de dag probeer om 55 procent rationeel te zijn en 45 procent op gevoel,” besloot Leclerc.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023