Charles Leclerc: “Ik dacht dat Max Verstappen had opgegeven en ik op het podium stond”

Ferrari
Ferrari

Aan het einde van de GP van Japan ontstond er verwarring bij Ferrari-rijder Charles Leclerc. Leclerc dacht dat Max Verstappen als leider in de race had opgegeven en dat hij daardoor op het podium finishte.

Nadat Red Bull tijdens de slotfase van de race besloot om Sergio Perez, na een eerdere opgave, opnieuw de baan op te sturen om een tweede tijdstraf te ondergaan, dacht Charles Leclerc dat Max Verstappen moest opgeven. Leclerc dacht dat hij door een opgave van Verstappen op het podium finishte maar dat was niet het geval.

“Ik dacht dat Verstappen niet meer meereed,” zei een verbaasde Leclerc na afloop van de race. “Ik dacht dat ik een podiumplaats zou behalen en toen ik tijdens de laatste ronde naar het pitbord keek zag ik P4 staan.”

Bij Ferrari kozen ze voor een alternatieve strategie tegenover de McLarens, iets waardoor ze tijdens de laatste stint mogelijk het slachtoffer konden worden van een ‘undercut’, iets wat daadwerkelijk ook gebeurde.

“Max was uiteraard zeer sterk, dat hadden we ook verwacht. We hadden verwacht dat ook Checo zeer sterk zou zijn maar ik heb geen idee wat er met hem is gebeurd, ook de McLarens waren sterk. Er waren dan ook geen verrassingen, het was allemaal zoals verwacht en dit was het maximale dat we konden doen.”

Bij Ferrari kregen ze wat meer af te rekenen met bandenslijtage dan McLaren, iets waardoor de Ferrari F1-bolide altijd al gevoeliger was dit seizoen.

“Onze snelheid was niet zo sterk als die van McLaren, ze waren supersterk,” vertelde Leclerc daarover. “Ze hadden een zeer lage bandenslijtage, maar ik denk dat een raceweekend zoals dit voor ons zeer goed is, het bevestigt wat we de voorbije jaren begrepen hebben over de wagen.”

“De eerste sector is in vergelijking met McLaren overduidelijk één van onze zwakke punten, daar verloren we het meeste tijd. We zullen hard daaraan werken en dat tijdens de rest van het seizoen.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023