Charles Leclerc: “Ik heb gewoon een killer instinct”

Ferrari-rijder Charles Leclerc blikt terug op zijn tweede F1-seizoen en vertelt ons wat meer over zijn agressieve rijstijl.


Leclerc maakte zich vooral bij de Ferrari-fans enorm populair tijdens zijn eerste seizoen voor de Scuderia. De Monegask veroverde niet alleen de harten van de Scuderia maar ook van veel neutrale F1-fans en dan vooral door zijn rijstijl.

“Ik heb gewoon een killer instinct,” aldus Leclerc tegenover ‘Motorsport-Magazin.com’. “Dat is altijd al zo geweest.”

“Wanneer ik in de wagen zit doe ik mijn uiterste best. Iedere keer ik in de wagen zit wil ik gewoonweg winnen, ik wil niet tweede, derde, vierde of vijfde zijn.”

Die ‘alles of niets-mentaliteit’ zorgt ervoor dat Leclerc zo populair is bij de fans, iets dat ook Max Verstappen populair gemaakt heeft. Tegelijkertijd zorgt het er ook voor dat Leclerc kritiek krijgt.

“Sommige fouten die ik het voorbije jaar maakte komen door die mentaliteit,” geeft Leclerc ook toe. “Ik gaf alles op momenten dat ik misschien gewoon voor de punten had moeten gaan.”

“Niet iedereen zal me daardoor graag hebben maar zo ben ik nu eenmaal. Ik kan echter nog leren. Deze mentaliteit heeft positieve aspecten maar het kan ook pijn doen en negatieve aspecten hebben.”

“Ik moet die mentaliteit beter controleren en goed timen wanneer ik ze toepas. Ik ben er echter van overtuigd dat dit goed zal komen naarmate ik meer ervaring heb,” besloot Leclerc.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021