Charles Leclerc: “Ik moet mijn mond houden over de boordradio”

Ferrari-rijder Charles Leclerc heeft geleerd na zijn uitlatingen over de boordradio tijdens de GP van Singapore. De Monegask gaat in de toekomst twee keer nadenken alvorens iets te zeggen.


Tijdens de GP van Singapore was Leclerc furieus omdat hij na zijn pitstop achter teamgenoot Vettel opnieuw op de baan kwam, dit nadat hij rondenlang erg comfortabel aan de leiding had gereden.

“Ik denk dat mijn reactie overdreven was en dat toont aan dat ik nog veel moet leren,” zei Leclerc op donderdag tegenover reporters in Sochi. “Er was geen reden voor mij om tijdens de race zo over de boordradio te reageren.”

“In deze situatie was er absoluut geen noodzaak om zo te zijn. Het team deed wat juist en noodzakelijk was.”

“We finishten op de eerste en tweede plaats. Met een andere strategie zouden we niet als eerste en tweede gefinisht zijn en dat is wat telt.”

“Ik moet zeker en vast nog heel wat leren en ik moet mezelf verbeteren zodat het in de toekomst niet opnieuw gebeurt.”

Leclerc vindt het tegelijkertijd ook jammer dat ‘experts’ en fans zijn felle reactie verkeerd begrepen en soms ook uit de context trokken.

“Ik denk dat sommigen kunnen begrijpen hoe graag ik wil winnen, en sommigen begrepen dat ook. Anderen begrepen het echter verkeerd,” besloot de Monegask.

De energie, het enthousiasme en de verbetenheid waarmee Leclerc racet zorgen ervoor dat hij een nieuwe ‘lieveling’ onder de fans is. Toch meent Leclerc ook dat hij slimmer moet zijn en niet zo fel mag reageren.

“In de wagen is het altijd moeilijk, je zit immers vol adrenaline,” aldus Leclerc. “Maar zelfs wanneer er adrenaline is moet je opletten.”

“Ik sta ’s ochtends op en ik denk aan winnen. Ik ga slapen en ik denk aan winnen. Dat is soms lastig.”

“Ik ga er proberen voor te zorgen dat het niet meer gebeurt. Ik moet mezelf tijdens zo’n situaties gewoonweg onder controle houden. Ik moet, hoe zal ik het vriendelijk zeggen … mijn mond houden!”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022