Charles Leclerc: “Ik wil winnen tijdens mijn eerste Ferrari-seizoen”

Charles Leclerc heeft een duidelijk doel voor ogen tijdens zijn eerste seizoen bij Ferrari en dat is winnen.


Leclerc imponeerde tijdens zijn debuutseizoen bij het Sauber F1 team. Leclerc behaalde 39 punten, maar liefst dertig punten meer dan zijn meer ervaren teamgenoot Marcus Ericsson. Bovendien behaalde Leclerc tijdens de GP van Azerbeidzjan een erg knappe zesde plaats.

Het was voor de Monegask meteen voldoende om gepromoveerd te worden naar Ferrari, waar hem de zware taak wacht om Kimi Raikkonen op te volgen. Leclerc is echter erg ambitieus en wil meteen zijn mannetje staan binnen het team.

“Het mag duidelijk zijn dat, gezien ik voor Ferrari zal rijden, ik enkele races zou willen winnen,” aldus Leclerc tijdens de ‘Caschi d’Oro ceremony’ van ‘Autosprint’ in Italië, waarna hij eraan toevoegde dat hij ervan droomt om tijdens zijn thuisrace in Monaco en in Monza te winnen.

“Ik kan me echter niet inbeelden dat ik als Ferrari-rijder in Italië zou winnen!”

Als vervanger van de immens populaire Kimi Raikkonen, en als Ferrari-rijder, zal Leclerc komend seizoen enorm onder druk komen te staan. Leclerc zelf meent echter dat hij hiermee goed overweg zal kunnen.

“Druk? Nee, die voel ik niet,” aldus Leclerc. “Ik voel eerder steun en ik ben erg blij. Het is mijn doel om mijn best te doen en de verwachtingen van het team in te lossen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print