“Charles Leclerc is klaar voor titelstrijd met Lewis Hamilton en Max Verstappen”

Ferrari
Ferrari

Volgens  Jock Clear, de man die jonge racetalenten binnen de Ferrari Driver Academy begeleidt, is Charles Leclerc klaar om voor de wereldtitel te strijden en moet Ferrari hem simpelweg van het nodige materiaal voor die strijd voorzien. Als rijder is Leclerc klaar voor de strijd met Lewis Hamilton en Max Verstappen.

“Mijn initiële reactie is, ‘Oh God, ja hij is absoluut klaar daarvoor’,” vertelt Clear tijdens de ‘Beyond The Grid’ podcast eerder deze week. “Ik kan alleen maar zeggen dat hij erin geslaagd is om met heel wat soorten druk om te gaan.”

“Ja, hij heeft fouten gemaakt. De mensen zullen altijd zeggen dat hij tijdens zijn eerste jaar veel fouten heeft gemaakt. Dat is waar maar al de rijders maken dan fouten.”

“Max Verstappen heeft in het begin van zijn F1-carrière ook veel fouten gemaakt. Niemand gaat zeggen dat Max niet klaar is om het kampioenschap te winnen.”

Volgens Clear is Charles Leclerc klaar om met Max Verstappen en Lewis Hamilton voor de titel te strijden, al beseft hij dat zo’n strijd intens en bijzonder moeilijk is.

“Als hij in de positie kan gebracht worden om voor de titel te strijden dan zal dat tegen Max en Lewis zijn. Het zal een erg moeilijke strijd zijn. Je gaat af en toe in de fout gaan en punten verliezen.”

“Zal hij daarmee overweg kunnen? Ja, absoluut. Hij zal niet wegdeemsteren omdat hij eens een tegenvallende kwalificatie kent en van op de dertiende plaats ofzo moet starten.”

“Hij zal het overwinnen en de volgende race zijn wagen op de pole plaatsen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021