Charles Leclerc: “Met je talent kan je in Monaco niet meer zoveel het verschil maken”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-rijder Charles Leclerc kijkt enorm hard uit naar zijn thuisrace in Monaco. Leclerc blijft echter realistisch want hij beseft dat hij op pech bij Hamilton of Verstappen moet rekenen om effectief kans te maken op de overwinning.

Volgens Leclerc kan je ook in Monaco als rijder immers niet meer zoveel het verschil maken zoals vroeger. Op circuits zoals Monaco kan je als rijder met je talent deels de kloof dichten maar zeker niet volledig.

“Ik denk dat het op een bepaald moment het geval was, het is vandaag ook nog een beetje het geval maar er zijn zoveel verschillen en de rijders zijn vandaag de dag ongelooflijk goed voorbereid op circuits zoals Monaco,” vertelde Leclerc tegenover ‘Codesport Monaco’.

“Als rijder kan je uiteraard nog steeds voor twee of drie tienden het verschil maken maar wanneer je spreekt over de verschillen zoals die met Red Bull en Mercedes dan is het voor ons als rijder moeilijk om dat goed te maken.”

“Het is immers niet zo dat er twee slechte rijders in die teams rijden. Lewis en Max zitten nog steeds in de betere wagens maar je weet nooit wat er gebeurt.”

Leclerc hoopt vooral om tijdens de kwalificatie een erg goed resultaat neer te zetten omdat dit in Monaco voor een groot deel je kansen tijdens de race bepaalt, inhalen is er immers zo goed als onmogelijk.

“Tijdens de kwalificatie wordt alles beslist tijdens één rondje. Ik ga alles geven en hopelijk behalen we een goed resultaat,” aldus Leclerc.

“Maar laat ons realistisch zijn. Als Mercedes en Red Bull geen problemen hebben dan zal het moeilijk worden om hen uit te dagen,” besloot Leclerc.