Charles Leclerc: “Nooit verwacht dit seizoen bij Ferrari te beleven”

Charles Leclerc had nooit verwacht dat hij tijdens zijn eerste seizoen bij Ferrari zoveel progressie zou boeken.


Na een zeer sterk debuutseizoen bij het Sauber F1 team maakte Leclerc de overstap naar Ferrari. Leclerc stond als teamgenoot voor een erg zware taak. Tijdens zijn tweede seizoen in de Formule 1 moest hij zien om te gaan met de druk die je als Ferrari-rijder ervaart.

Met nog twee races te gaan blikt Leclerc met veel voldoening terug op zijn eerste seizoen bij Ferrari. Leclerc groeide als rijder enorm en boekte naar eigen zeggen veel meer progressie dan dat hij zelf ooit had kunnen dromen.

“Na de eerste vier of vijf races had ik me nooit kunnen inbeelden dat ik mezelf in deze fase van het seizoen in deze positie zou bevinden,” aldus Leclerc, die met nog twee races te gaan derde in het rijderskampioenschap staat.

“Ik heb enorm hard gewerkt, zeker wat de kwalificatie tijdens het begin van het seizoen betreft. Vervolgens veranderde ik enkele dingen en alles ging vanaf de race in Frankrijk plots veel beter.”

Leclerc is dan ook zeer tevreden over zijn eerste seizoen bij Ferrari, zijn tweede F1-seizoen.

“Ik ben zeer tevreden over mijn seizoen. Ik had geen verwachtingen wat de resultaten betreft maar ik wou vooruitgang boeken. Op dat vlak ben ik zeer blij.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022