Charles Leclerc opzettelijk agressiever tijdens duel met Max Verstappen

Charles Leclerc heeft enorm genoten van het harde gevecht met Max Verstappen tijdens de GP van Groot-Brittannië. Na zijn aanrijding met Verstappen in Oostenrijk besloot Leclerc om harder dan ooit te strijden en dat niet alleen met Verstappen.


“Niets persoonlijk, maar na Oostenrijk zei ik dat indien de stewards het toelaten om op zo’n manier te racen, dat ik maar al te graag ook op zo’n manier zou racen,” aldus Leclerc. “Dat is dan ook wat ik dit weekend gedaan heb.”

In Oostenrijk moest Leclerc in de slotronden Verstappen laten voorgaan toen die op agressieve wijze de Monegask passeerde. Het kwam zelfs tot een aanrijding maar volgens de stewards diende geen van beide rijders bestraft te worden.

Het deed Leclerc besluiten om vanaf nu zelf ook harder te strijden en meer de limieten van het toelaatbare op te zoeken.

“Het was dan ook niets speciaal. Ik racete gewoonweg harder omdat ik vooral de voorbije twee races, en misschien daarvoor ook al, het gevoel had dat de Formule 1 wil dat er harder geracet wordt, dat de rijders gepusht worden om hard te racen. Dat is waarom we genieten van het racen en dat is dan ook wat ik gedaan heb.”

Leclerc genoot duidelijk van de intense strijd op het circuit van Silverstone.

“In de wagen was het zeker en vast de leukste race sinds ik in de Formule 1 kwam. Het was zeer, zeer leuk. Er werd erg hard geracet, het was op het randje maar zeker en vast nog binnen wat toegestaan was en ik heb echt genoten van het gevecht.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}