Charles Leclerc: “Plots schakelde mijn wagen uit in de pitlane”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de sprintkwalificatie geraakte Charles Leclerc niet verder dan P10 nadat hij tijdens SQ3 in de pitlane plots problemen kreeg met zijn wagen. Frustrerend voor Leclerc die nu vooral moet hopen op een goede kwalificatie voor de race op zondag.

Het was het plan van Leclerc en Ferrari om met nog enkele minuten op de klok samen met de andere wagens de pitlane te verlaten maar terwijl Leclerc aan het einde van de pitlane aan het aanschuiven was sloeg zijn wagen plots af. Leclerc slaagde erin om zijn wagen aan de kant te zetten zodat de wagens achter hem door konden rijden.

Charles Leclerc slaagde er vervolgens toch in om door te rijden en de pitlane te verlaten. In zijn Ferrari moest hij voluit gaan om start-finish te bereiken voor de tijd erop zat maar Leclerc kon net niet aan een snelle ronde beginnen. Blijkbaar was er een probleem met de ‘anti-stall’ maar Leclerc heeft er geen verklaring voor waarom de wagen afsloeg.

“Ik weet niet wat er gebeurd is,” aldus Leclerc. “Ik was in de pitlane en ik kreeg de anti-stall en vervolgens schakelde alles uit.”

“Het team vertelde me dat we het erover zouden hebben wanneer ik terug in de garage ben maar ik ben rechtstreeks van de wagen hier naar de interviewzone gekomen dus ik weet het niet.”

Leclerc moest ook toegeven dat Ferrari op de Red Bull Ring niet over een supersterk pakket beschikt en het hen een beetje aan snelheid ontbreekt.

“We waren niet supersterk, maar we zijn zeker en vast beter dan P10,” aldus Leclerc. “Het is dan ook wat teleurstellend. Maar we zullen bekijken wat er gebeurd is en we zullen proberen een goede sprintrace te rijden en terug naar voor te keren.”