Charles Leclerc: “Podium is een mooi einde van een geweldig seizoen”

Charles Leclerc blikt met een goed gevoel terug op zijn eerste seizoen bij Ferrari. De zelfkritische Leclerc beseft echter dat het volgend jaar beter moet indien hij voor de F1-titel wil strijden.


Leclerc finishte de laatste race van het seizoen als derde op het podium en dat zorgde voor een goed gevoel bij Leclerc.

“Het was tricky, we waren gewoonweg niet snel genoeg vandaag,” zei Leclerc na de race. “Uiteindelijk ben ik blij dat ik dit seizoen op het podium weet te finishen. Voor mij persoonlijk was het een geweldig seizoen.”

De Monegask won dit seizoen twee races met Ferrari en veroverde ook maar liefst zeven poleposities maar wil zichzelf nog verbeteren om volgend jaar voor niets minder dan de wereldtitel te gaan.

“Het was de eerste keer dat ik in de Formule 1 om podiumplaatsen kon strijden, het was de eerste keer dat ik een F1-race won, mijn eerste polepositie, er waren heel wat positieve aspecten aan dit seizoen.”

“Wanneer je echter naar het volledig plaatje kijkt dan zijn er uiteraard hier en daar dingen die veel beter konden. Ik zal me met het oog op 2020 daarop dan ook volledig focussen. Ik wil er voor zorgen dat ik deze fouten niet meer opnieuw maak en ik ben er van overtuigd dat het een beter seizoen zal zijn.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021