Charles Leclerc: “Red Bull en McLaren doen iets vreemd om een hogere topsnelheid te behalen”

Ferrari
Ferrari

Ondanks zijn derde plaats is Charles Leclerc toch tevreden over het raceweekend van Ferrari, vooral omdat de updates lijken te werken en de achterstand op racewinnaar Verstappen niet heel groot was. Tegelijkertijd stelt Leclerc zich ook vragen bij hoe Red Bull en McLaren hun topsnelheid op de rechte stukken weten te behalen.

“Het is op zijn minst een podiumplaats,” vertelde Leclerc na afloop van de race. “Uiteraard ben ik alleen maar tevreden wanneer ik hier kan winnen maar vandaag slaagden we daar niet in.”

“We waren met de harde banden snel aan het begin van de stint. Ik begon te pushen om te proberen Lando onder druk te zetten maar wat later in de race waren ze ongelooflijk snel.”

Ondanks het feit dat Leclerc en Sainz tijdens de kwalificatie slechts de vierde en vijfde tijd reden en Leclerc tijdens de race genoegen moest nemen met de derde plaats op het podium is Leclerc toch tevreden. Volgens de Monegask was het een bemoedigend raceweekend aangezien de updates op de wagen goed bleken te werken.

“Over het algemeen was onze racesnelheid vandaag redelijk sterk,” waarna hij liet verstaan dat ze bij Ferrari nu al een mogelijke bijkomende verbetering voor de wagen hadden gevonden.

“Het ontbrak ons gisteren wat aan snelheid tijdens de kwalificatie. Nadat we de data bekeken zagen we dat we op het rechte stuk langs start-finish wat snelheid tekort kwamen maar tijdens de rest van het rondje waren we snel. Het ziet er goed uit voor de rest van het seizoen.”

Toch stelt Leclerc zich ook vragen bij het snelheidsvoordeel dat Red Bull en McLaren volgens hem op het rechte stuk hadden.

“Ik denk dat onze racesnelheid zeer, zeer sterk was,” vertelde hij tegenover ‘Sky Sports F1’. “Ik ben meer optimistisch dan gisteren, wanneer ik naar de kwalificatie kijk is het daar waar we het dit weekend tekort kwamen.”

“Wat me optimistisch stelt is dat wanneer ik naar de data kijk, dat ik dacht dat we in de bochten twee, drie, vier tijd verloren, wat aan de banden gerelateerd zou zijn. Maar dat was niet het geval. We verloren alles op de rechte stukken, McLaren en Red Bull doen op de rechte stukken iets vreemd met hun energie en de motor.”

“We zullen het moeten bekijken maar het is niet iets dat we zelf niet kunnen veranderen. We zullen het bekijken en oplossen, ik denk dat we vervolgens opnieuw kunnen meedoen voor de bovenste trede van het podium.”