Charles Leclerc reed twee ronden zonder veiligheidsgordel aan

Ferrari-rijder Charles Leclerc moest tijdens de GP van Spanje opgeven nadat er plots een motorprobleem opdook. Minstens even opmerkelijk is dat Leclerc twee ronden zonder zijn veiligheidsgordel aan reed, zo blijkt uit beelden van de Formule 1.


Door een elektronisch probleem met zijn motor spinde Charles Leclerc tijdens de Spaanse GP en kwam hij met zijn F1-bolide plots stil te staan. Leclerc leek zich aanvankelijk voor te bereiden om uit de wagen te stappen maar uiteindelijk werd de wagen herstart en reed hij opnieuw verder.

Toen Leclerc vervolgens langs start-finish reed liet Leclerc aan Ferrari weten dat hij wenste te pitten zonder te zeggen waarom.

‘Oh nee, nee, nee, er is iets vreemd. Ik kom binnen deze ronde.”, waarna zijn engineer liet weten dat bij het team er alles goed uitzag.

Toen Leclerc vervolgens nogmaals langs start-finish passeerde liet hij aan het team over de boordradio weten dat zijn veiligheidsgordels los waren.

Wanneer Leclerc dan eindelijk toch in de pitlane stond probeerden de mecaniciens om de veiligheidsgordel opnieuw vast te maken. Toen dat niet lukte werd beslist om op te geven …

Bekijk hieronder de beelden waarin Leclerc stilvalt en uiteindelijk met een losse veiligheidsgordel rijdt.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print