Charles Leclerc: “Strijd met Max verstappen was intens maar respectvol”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Rondenlang zagen we Max Verstappen en Charles Leclerc tijdens de GP van Bahrein tegen elkaar strijden. Volgens Leclerc was het een erg intense maar wel zeer respectvolle strijd.

Leclerc had op zaterdag de polepositie veroverde en kon tijdens de start ook de leiding in de race handhaven. Na de pitstops kwam het echter meermaals tot een intense strijd met Max Verstappen die met de hulp van DRS op het rechte stuk van start-finish Leclerc meermaals inhaalde maar de Monegask wist telkens te counteren.

“Ik reed telkens gedurende slechts één bocht achter hem en haalde hem in de vierde bocht opnieuw in,” aldus Leclerc. “Het was tricky maar het was mooi.”

“Het was op de limiet, het was hard racen, maar we gaven elkaar steeds ruimte, wat mooi was. Ik was altijd zeer close.”

“Ik probeerde telkens zeer vroeg te remmen voor de eerste bocht zodat ik DRS zou krijgen op het rechte stuk naar de vierde bocht, dat ging erg goed, het lukte drie keer op een rij en ik kon de leiding in de race behouden!”

Volgens Leclerc draaide zijn succesvolle strijd met Verstappen rond meer dan alleen het managen van de DRS-zone, ook het energiebeheer was volgens Leclerc cruciaal.

“Het was zeer tricky omdat ik veel problemen ondervond met mijn beschikbare energie en ook die moest ik zien te managen,” aldus Leclerc.

“Maar na die derde keer dat ik hem opnieuw wist in te halen kwam ik in een beter ‘venster’ terecht en kon ik opnieuw wat pushen om een kloofje met hem uit te bouwen.”

Dat er met enorm veel wederzijds respect werd gestreden valt ook af te leiden uit onderstaande beelden na afloop van de race.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023