Charles Leclerc tijdens GP van Azerbeidzjan verkozen tot ‘Driver of The Day’

De 20-jarige F1-debutant Charles Leclerc is tijdens de incidentrijke GP van Azerbeidzjan verkozen tot ‘Driver of The Day’.


Charles Leclerc had zich als veertiende gekwalificeerd voor de straatrace in Baku. Door een gridpenalty voor Nico Hulkenberg mocht hij als dertiende aan de race beginnen. Voor de nog steeds maar 20-jarige Fransman was het cijfer dertien gisteren overduidelijk geen ongeluksgetal.

Als F1-debutant wist hij een erg sterke race te rijden en bleef hij uit de problemen die zich voordeden. Leclerc behaalde voor het Zwitserse Sauber F1 team een zeer belangrijke zesde plaats. Leclerc en Sauber scoorden daarmee tevens acht belangrijke wk-punten.

Charles Leclerc reed zich met zijn prestatie overduidelijk ook in de kijker bij de F1-fans, die hem tijdens de race verkozen tot ‘Driver of the Day’. Naast die prijs zal de Fransman zich ongetwijfeld ook opnieuw bij Ferrari in de kijker gereden hebben.

Leclerc maakt deel uit van de ‘Ferrari Young Driver Academy’, waarin Ferrari jong racetalent huisvest en probeert klaar te stomen voor de Formule 1. Door de nauwere samenwerking tussen Ferrari en Sauber, zustermerk Alfa Romeo is vanaf dit seizoen titelsponsor van de het Zwitserse team, kon Leclerc dit jaar zijn F1-debuut maken. De Fransman beloont dat nu dus al tijdens de vierde race met een ijzersterke prestatie. Mogelijk zien we Leclerc ooit bij Ferrari zelf rijden …

Overzicht winnaars ‘Driver of The Day-award’:
GP van Australië: Fernando Alonso
GP van Bahrein: Pierre Gasly
GP van China: Daniel Ricciardo
GP van Azerbeidzjan: Charles Leclerc
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print