“Charles Leclerc treft minder schuld dan Sebastian Vettel”

Volgens Nico Rosberg treft zijn landgenoot Sebastian Vettel meer schuld aan de aanrijding tussen beide Ferrari’s dan Charles Leclerc.


“Uiteraard komt dit erg hard aan voor zowel de rijders als het team, dit is niet de situatie waarin je je wil bevinden. Het is verschrikkelijk, zeker wanneer je in een Ferrari rijdt is dit het ergste wat je kan overkomen,” aldus Rosberg in zijn analyse na afloop van de race op ‘Youtube’.

“Tegelijkertijd is het jammer genoeg zo dat we als buitenstaander zo’n incidenten willen zien omdat het voor spektakel zorgt.”

Rosberg zelf heeft zo zijn mening over wie schuldig is aan het incident, iets waarover Ferrari-teambaas Mattia Binotto zich niet wou uitspreken.

“Ik heb zelf een gelijkaardig incident meegemaakt,” aldus Rosberg. “Het is echt moeilijk om over te oordelen want iedereen wil de andere rijder zo weinig mogelijk ruimte geven, dat is altijd belangrijk.”

“Leclerc laat altijd een minimum aan ruimte aan de buitenkant en je hebt ook Vettel die van zodra hij voorop ligt Leclerc opzij probeert te dwingen. Van zodra je een beetje voorop ligt ben je immers de dominante wagen en dicteer jij hoe het verder gaat.”

“Volgens mijn treft Leclerc hier minder schuld, zo zie ik het althans,” probeert Rosberg toch een schuldige voor de aanrijding aan te wijzen.

“Ik kende zelf gelijkaardige incidenten tijdens races. De rijder in de wagen voor je denkt dat je traag beweegt en het is belangrijk om zo snel mogelijk de andere wagen naar de binnenkant te pushen.”

“Je ziet niet dat de rijder voor je beweegt, en dan spreek ik over millimeters, dus tegen dat je dat beseft dan heb je elkaar al geraakt.”

“Je probeert allebei zo agressief mogelijk te zijn en dat terwijl je allebei enorm weinig ruimte hebt. Ze hebben elkaar amper geraakt maar beide wagens werden ernstig beschadigd.”

“De schuld ligt volgens mij iets minder bij Leclerc aangezien Vettel iets te vroeg naar links ging terwijl hij dacht voorop te liggen. Het gaat hem echt om kleine dingen,” besloot Rosberg.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print