Charles Leclerc verbaasd over strategie van Ferrari: “Hierover zullen we moeten praten”

Ferrari
Ferrari

Charles Leclerc was halverwege de race bezig aan een sterke race en leek op weg naar een mogelijke overwinning, tot Ferrari besloot om hem een setje harde banden te geven. Een zichtbaar ontgoochelde Leclerc finishte de race als zesde en begrijpt de strategische keuze van zijn team niet.

Na twee stints op de medium band had Leclerc naar eigen zeggen aangegeven om zo lang mogelijk door te gaan op zijn tweede setje medium maar uiteindelijk besloot Ferrari om hem binnen te roepen voor de harde bandencompound. Die functioneerde niet goed en uiteindelijk kreeg Leclerc zelfs nog een setje zachte banden. Daarmee finishte hij uiteindelijk als zesde.

“We moeten met het team dit bespreken om de gedachtegang achter deze beslissing om voor de harde bandencompound te gaan te begrijpen,” aldus Leclerc. “Ik reed immers erg sterk op de medium band en dacht dat we alles onder controle hadden.”

“Ik weet niet waarom we op de harde bandencompound moesten gaan. Ik zei over de boordradio dat ik me erg comfortabel op de medium band voelde en dat ik zo lang mogelijk op die banden wou doorgaan.”

“Ik weet niet waarom ze een andere beslissing namen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print