Charles Leclerc: “Vettel beter in de lange runs”

Charles Leclerc leek lange tijd op weg naar een podiumplaats maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Sebastian Vettel. De jonge Monegask was kritisch voor zichzelf na afloop van de race.


Na zeventig ronden kwam Charles Leclerc bijna vier seconden later over de streep dan zijn teamgenoot Sebastian Vettel. Nochtans had de Leclerc het grootste deel van de race voor zijn teamgenoot gereden maar de race bleek vier ronden te lang voor het rubber op zijn Ferrari.

Vettel was een stuk later de pits ingedoken dan zijn teamgenoot en wist hem op het einde van de race nog in te halen doordat hij op nieuwere banden onderweg was. Leclerc was behoorlijk kritisch voor zichzelf en stelde dat zijn teamgenoot en tevens viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel zijn bandenslijtage veel beter onder controle kan houden.

“Ik moet het bij mezelf zoeken,” aldus Leclerc. “Ik had veel meer problemen met de bandenslijtage dan Seb.”

“Ik denk dat het ook wat met de rijstijl te maken heeft, misschien ben ik in de race te agressief. Ik moet het eens goed bekijken want mijn achterbanden waren dusdanig snel versleten dat we de strategie moesten aanpassen. Ik zou mijn pitstop niet veel later kunnen maken hebben.”

“Ook tijdens de tweede stint had ik weer problemen met de achterbanden, dat maakt dan ook dat Seb zeker veel beter is dan ik in de lange runs.”

“Het was in het algemeen een moeilijke race en nu gaat het erom om alles te analyseren en te begrijpen hoe ik in dat opzicht kan verbeteren,” besluit Leclerc.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022