Charles Leclerc wil iets ‘speciaal’ doen tijdens de GP van Mexico

Ferrari
Ferrari

Er wordt algemeen verwacht dat Ferrari tijdens het raceweekend in Mexico zeer sterk zal presteren. Charles Leclerc staat naar eigen zeggen gebrand op een sterk resultaat, mogelijk zelfs iets ‘speciaal’ mocht de kans zich voordoen.

Ferrari naderde tijdens het raceweekend in Austin enkele punten op McLaren en hoopt de kloof in Mexico te dichten of zelfs een voorsprong op McLaren te nemen. Ook Leclerc beseft dat er op het Autódromo Hermanos Rodríguez mogelijk een zeer sterk resultaat kan behaald worden.

Het circuit op grote hoogte speelt immers in de kaart van F1-bolides met een ‘hoge downforce-afstelling’, wat het geval is bij Ferrari.

“Ik hou van het optimisme maar we moeten ook realistisch zijn,” aldus Leclerc op donderdag.

“Uiteraard ziet het er op papier een veelbelovend raceweekend voor ons uit. Maar we zullen helemaal niet met Red Bull en Mercedes strijden, die zijn veel te ver verwijderd.”

“Het doel is om voor McLaren te eindigen en dat hou ik in het achterhoofd. Als de kans zich voordoet om een beter resultaat te behalen dan zal ik er uiteraard voor gaan. Zoals altijd wil ik proberen om iets speciaal te verwezenlijken.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022