Charles Leclerc zelfkritisch na wisselvallig raceweekend in Portugal: “Ik heb nog veel te leren”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-rijder Charles Leclerc liet tot dusver in de Formule 1 al heel wat mooie dingen zien. De Monegask kende vorig jaar een moeilijk seizoen omdat Ferrari helemaal niet competitief was. Dit jaar lijkt het beter te gaan al blijft Leclerc zelfkritisch en vindt hij dat hij nog veel te leren heeft.

Leclerc is soms wat ongeduldig en pusht daardoor soms iets te veel, zo ook afgelopen weekend in Portimao waar hij zich slechts als achtste wist te kwalificeren, zijn slechtste kwalificatie tot dusver dit seizoen.

“De kwalificatie heeft getoond dat ik nog veel te leren heb,” aldus Leclerc. “De kwalificatie is zeker en vast één van mijn sterke punten. Deze keer verliep het op zaterdag, en eigenlijk over het ganse weekend, niet zo goed voor mij. Ik was erg inconsistent. Ik heb nog veel werk te doen.”

Het was inderdaad zo dat Charles Leclerc op het circuit van Portimao niet zoveel uit de wagen wist te halen als tijdens andere raceweekends. Meestal slaagt Leclerc erin om op de één of andere manier toch nog dat extraatje uit de wagen te halen.

“Normaal slaagt hij erin om zo’n tweetal tienden extra uit de wagen te halen waarvan wij niet wisten dat het mogelijk was,” aldus Laurent Mekies, de sportief directeur bij Ferrari, volgens ‘Motorsport.com’. “Hij doet dat regelmatig, het is wat zijn gewoonte geworden om dat te doen.”

In Portugal slaagde Leclerc daar niet in, al reed hij vervolgens wel een sterke race waarin hij uiteindelijk als zesde finishte.