“Charles Leclerc krijgt ‘miljoenencontract’ bij Ferrari”

Volgens het Italiaanse ‘La Gazzeta dello Sport’ is het nog maar een kwestie van tijd alvorens Charles Leclerc door Ferrari bevestigd zal worden, bovendien zou de Monegask een ‘miljoenencontract’ bij de Scuderia krijgen.


Charles Leclerc mocht begin dit seizoen zijn officieel F1-debuut maken bij het Sauber F1 team. De Monegask had zijn racezitje bij de Zwitserse renstal voornamelijk te danken aan de steun van Ferrari.

Leclerc maakt immers deel uit van de Ferrari Young Driver Academy en het Sauber F1 team rijdt onder andere met Ferrari-motoren en heeft ook een samenwerking met Alfa Romeo, dat tot dezelfde groep als Ferrari behoort.

Tijdens zijn debuutseizoen reed Charles Leclerc zich al meermaals in de kijker en er wordt dan ook al druk gespeculeerd dat Leclerc volgend jaar voor Ferrari zal rijden. Daar zou Leclerc dan Kimi Raikkonen opvolgen en samen met Sebastian Vettel het rijdersduo vormen.

Het Italiaanse ‘La Gazzeta dello Sport’ meent nu te weten dat Leclerc een overeenkomst met Ferrari heeft en dat voor een contract ter waarde van 5 miljoen euro. Leclerc zou tijdens zijn eerste seizoen bij Ferrari 2 miljoen euro verdienen waarna dat bedrag in 2020 zou stijgen naar 3 miljoen euro.

Op een officiële aankondiging van de overstap van Leclerc naar Ferrari zou het wel nog even wachten zijn. Die aankondiging zou tussen de GP’s van België en Italië plaatsvinden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022