Chinees F1-team een stap dichterbij

De voorbije weken waren er heel wat geruchten over de mogelijke komst van een Chinees F1-team. Daar waar er begin deze week nog steeds wat lacherig over werd gedaan blijken de plannen ondertussen echter steeds concreter te worden.

Chinese investeerders zouden plannen hebben om een nieuw F1-team op de startgrid te laten verschijnen. Voor de Formule 1 zou dat alvast goed nieuws zijn aangezien er nu slechts tien teams en dus twintig wagens op de startgrid staan.

FIA-baas Jean Todt liet eerder deze week nog verstaan dat hij het komende jaar graag de startgrid van de Formule 1 opnieuw zou uitbreiden van tien naar twaalf teams. De komst van een eventueel Chinees F1-team zou daarbij de eerste stap kunnen betekenen. Todt liet echter wel verstaan dat het momenteel waarschijnlijk te laat is om al in 2018 een extra F1-team op de startgrid te krijgen. En dat extra team zou dus best wel eens een Chinees F1-team kunnen zijn.

Begin deze week waren er nog heel wat vraagtekens en toegegeven, die zijn er vandaag nog steeds, al lijken de plannen voor het nieuwe F1-team alvast een nieuwe horde te hebben genomen.

Bij de Britse Kamer van Koophandel blijkt immers een naamsverandering van een bedrijf geregistreerd naar China F1 Racing Team Limited. Bronze Fortune Limited, een bedrijf dat wordt gerund door Michael Orts, een Franse advocaat, heeft haar naam immers naar China F1 Racing Team Limited veranderd. Orts was bovendien in het verleden reeds actief op het vlak van sportwagens en dit in Europa en Amerika.

Voorlopig is echter niet duidelijk hoe concreet de eventuele plannen zijn wat betreft de mogelijke oprichting van een Chinees F1-team. Wordt ongetwijfeld vervolgd …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022